Položen kamen temeljac za izgradnju tri nove stambene zgrade u Severnoj Mitrovici

Spirić - kamen temeljac za tri nove zgrade
Izvor: Kosovo Online

Polaganjem kamena temeljca u ulici Vojvode Putnika u Severnoj Mitrovici danas je označen početak izgradnje tri stambene zgrade u kojima će novi krov nad glavom naći mladi bračni parovi i socijalno ugrožena lica sa teritorije ovog grada.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić poručio je da će ovaj grad u narednom periodu biti veliko gradilište i najavio da će uskoro krenuti radovi i na izgradnji još pet zgrada, čime će do kraja godine biti završeno više od stotinu stambenih jedinica.

"Sredstva u iznosu od više od 330 miliona dinara, za izgradnju osam zgrada sa ukupno 96 stanova, obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. To je jasan pokazatelj da zajedno sa državom Srbijom ulažemo maksimalne napore da se obezbede normalni uslovi za život i naš opstanak na ovim prostorima", rekao je Spirić i podsetio da se zahvaljujući pomoći Grada Beograda gradi zgrada za stanare bivšeg "Samačkog bloka".

On je naglasio da čelnici ovog grada neće dozvoliti da ijedna porodica bude bez rešenog stambenog pitanja i da živi u nehumanim uslovima i najavio da će se u narednom periodu raditi i na sanaciju već izgrađenog stambenog prostora.

"Pozivamo mlade ljude da ulažu u svoje znanje, jer će na taj način pomoći svom gradu koji će im omogućiti nova radna mesta. Građani su i do sada pokazali ozbiljnost i odgovornost, a na nama je da im uzvratimo odgovornom politikom", kaže Spirić.

Prvi čovek opštinskog privremenog organa je rekao da veruje da će izvođači kojima su povereni poslovi izgradnje stambenih zgrada uraditi posao u rekordnom roku i da će se prvi stanari već do Mitrovdana useliti u svoje nove domove.