Popović: Brucošima obezbeđeno 430 mesta

Direktor SC Priština Jovo Popović
Izvor: Studentski centar Priština

Studenti prve godine, koji su se na jednom od deset fakulteta Prištinskog univerziteta izborili za studiranje na budžetu, imaće priliku da konkurišu za jedno od 430 mesta u domovima Studentskog centra Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

“Kapacitet domova Studentskog centra je 1.749 mesta, od kojih 72 koriste učenici, a 1.677 mesta je rezervisano za studente. Brucošima je i ove, kao i prošle godine, pripalo oko 430 mesta. Konkurs će trajati od 2. do 16. septembra, a osnivni uslov da bi neko konkurisao za dom je to da mora biti na budzetu”, - kaže za Kosovo Online direktor Studentskog centra Jovo Popović.

I dok su studenti letnju pauzu iskoristili da bi se odmorili i što bolje pripremili za predstojeće ispitne rokove, zaposleni u Studentskom centru su vredno radili, rekao je Popović, pa je tako Dom broj 1 u severnoj Mitrovici, star više od 60 godina, dobio sasvim novi izgled.

“Renovinarali smo sobe koje su bile petokrevetne i šestokrevetne i napravili četvorokrevente sa kupatilom. Sada će studenti prve godine imati mnogo bolji standard nego prethodnih godina. Veoma brinemo i o bezbednosti naših studentata pa smo u tom cilju ugradili protivpožarne stepenice na svim objektima, tako da je njihova sigurnost u slučaju izbijanja neke nesreće znatno bolja”, - kaže Popović.

Osim odličnih smeštajnih kapaciteta, rekao je Popović, Studentski centar svojim korisnicima nudi i veoma kvalitetnu ishranu, a dnevno se pripremi oko tri hiljade obroka. Tu su i veoma dobri uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom.

“Kako bi njihovo školovanje bilo što kvalitetnije i kako bi odavde otišli kao kompletni ljudi, trudimo se da im omogućimo i kvalitetne kulturne sadržaje, poput organizovanja raznih književnih večeri, dramske i muzičke sekcije”, - zaključio je Popović.

Smešajni kapaciteti Studentskog centra podeljeni su u četiri grada, od kojih u šest domova u severnoj Mitrovici ima 1.135 mesta, Zvečanu 46, Blacu 112 i u Leposaviću 384 mesta.