Potpisan ugovor o angažovanju geronto domaćica u Severnoj Mitrovici

Spirić i Kisić - Tepavčević nakon potpisivanja ugovora o angažovanju gerento domaćica
Izvor: Opština Kosovska Mitrovica

Zahvaljujući ugovoru koji su danas u Beogradu potpisali ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević i predsednik Privremenog organa opštine Кosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, u ovom gradu će, treću godinu zaredom, biti angažovane geronto domaćice.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je predsednik PO Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić izrazio zahvalnost i ukazao na važnost i značaj ovog ugovora.

“Aktivnim merama politike Vlade Republike Srbije, a kroz direktno angažovanje geronto domaćica, nivo zaštite starih i nemoćnih lica podići ćemo na još višu lestvicu, a samim tim smanjiti nezaposlenost u gradu", rekao je Spirić.

Osnovni zadatak i ciljevi geronto domaćica sastoje se u pomoći starim i nemoćnim licima na terenu i posredovanju u obezbeđivanju različitih vrsta usluga, a trenutno su u četiri opštine na severu Кosova angažovane 22 geronto domaćice.

Spirić je izrazio zahvalnost na pomoći koju srpskom narodu na Kosovu pružaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije i Кancelarija za Кosovo i Metohiju.