Predstavnici Opštine Inđija uručili poklone đacima u Leposaviću

Pokloni za prvake u OŠ Leposavić od opštine Inđija
Izvor: Opština Leposavić

Delegacija opštine Inđija, predvođena predsednikom Opštine Vladimirom Gakom, obišla je danas mališane u Osnovnoj školi “Leposavić”. Učenicima prvog razreda poklonili su školski pribor i sportsku opremu koju će, kako je objavljeno, koristiti i ostali đaci.

Kako je saopšteno na Fejsbuk stranici "Leposavić portal", planirano je da se uručenje poklona obavi na početku školske godine, ali je zbog situacije sa korona virusom to odloženo.

Prvi čovek Leposavića Zoran Todić je istakao da pokloni znače mnogo deci i školi, ali da je prisustvo delegacije iz  Inđije dokaz iskrene podrške i saradnje koja se konstantno unapređuje.

“Samo prisustvo ovih ljudi dokaz je da se svi zajedno borimo za svako dete, za svakog čoveka na Кosovu i Metohiji. Mi nastavljamo tim putem uz pomoć naše države Srbije, našeg predsednika Aleksandra Vučića, Vlade i Кancelarije za Кosovo i Metohiju, sa verom da dolazi bolje vreme za sve nas, za ovu decu za koju mi živimo i radimo”, rekao je Todić.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je istakao da je njemu i njegovim saradnicima uvek zadovoljstvo da dođu na Kosovo i u Leposavić i da se prilikom svake posete trude da pomognu.

"Iako su pokloni planirani za početak školske godine, smatram da za poklone nikad nije kasno. Mi smo ponosni kada vidimo koliko se deca obraduju svakom poklonu, jer ništa ne može biti iskrenije od dečijeg osmeha. Ako su deca zadovoljna i ako je ovo pomoć svakoj porodici i svakom detetu, niko nije srećniji danas od nas ovde. Treba da znate da niste sami i da imate prijatelja imate u svakom stanovniku Inđije“ istakao je Gak.

Pored opštine Inđija učešće u ovoj akciji uzeli su privrednici iz Inđije. Ukupno je uručeno 67 paketa, a vrednost pojedinačnog poklona iznosi oko 15.000 dinara, dok je ukupna vrednost poklona 10.000 evra.