Privremeni organ opštine Zvečan obeležio gradsku slavu

Obeležena gradska slava opštine Zvečan
Izvor: Opština Zvečan

Svetom liturgijom i presecanjem slavskog kolača, Privremeni organ opštine Zvečan u crkvi Svetog Đorđa, obeležio je gradsku slavu Svetog velikomučenika Georgija - Đurđevdan.

Po blagoslovu Eparhije raško - prizrenske, gradska slava opštine Zvečan tradicionalno se proslavlja prve nedelje nakon praznika Svetog Velikomučenika Georgija - Đurđevdana.

Tim povodom, u prisustvu brojnih vernika u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, liturgiju je služio iguman manastira Banjska protosinđel Danilo sa sveštenstvom.

"Okupljeni u zajedničkoj molitvi, predsednik Privremenog organa, gradonačelnik  i sveštenstvo hrama Svetog Đorđa, obavili su čin lomljenja slavskog kolača. Pored sveštenika i predstavnike opštinskog rukovodstva, zatim direktora osnovih i srednjih škola, prisustvovalo je dosta građana i vernika koji su još više uveličali gradsku slavu", navedeno je u saopštenju Privremenog organa opštine Zvečan.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, čestitao je slavu svima koji je proslavljaju i poželeo da u miru i sa dobrim zdravljem obeleže današnji dan.