Prvi ribolovački Klasik karp kup kod Sočanice

jezero
Izvor: © Kosovo Online

Veštačko jezero u selu Vuča, nadomak Sočanice, biće od sutra mesto na kome će ribolovačke veštine pokazati pecaroši sa Kosova koji učestvuju na prvom organizovanom takmičenju u ribolovu Klasik karp kup (Classic Carp Cup).

Takmičenje su organizovali Sportsko–turistička organizija Leposavića i Klub sportskih ribolovaca “Pastrmka”, uz pomoć Opštine Leposavić, a za titulu najboljeg ove godine boriće se sedam ekipa.

“Pristup pecanju, koji se ogleda u sloganu ’uhvati i pusti’, postaje sve prihvaćeniji i popularniji među pecarošima, a to će se svakako odraziti na riblji fond i na budućnost pecanja uopšte“ - kaže za Kosovo Online organizator takmičenja Siniša Ristović.

“Ekipu čine najmanje dva takmičara, sa maksimalalno tri štapa u vodi. Jezero je podeljeno na sedam pozicija na koje će žrebom biti raspoređene ekipe. Pecaćemo trideset sati u kontinuitetu, tako da je pored ribolovačke opreme potrebna i kamp oprema“ – rekao je Ristović.

On je izrazo nadu da će ovaj ribolovački kamp postati tradicionalna manifestacija i da će već narednih godina, kako je rekao, „prerasti u Klasik karp kup Kosova i Metohije“.

Takmičenje počinje sutra u 16 časova, a završna ceremonija biće održana u nedelju u 10 sati, kada će pobednicima biti dodeljeni pehari i vredne nagrade, a kako je naveo Ristović, organizatori su obezedili i poklone za sve ekipe.