Realizacija projekata u Severnoj Mitrovici nesmetano, počeli radovi u ulici Kralja Petra I

Aleksandar Spirić i Adrijana Hodžić
Izvor: Opština Severna Mitrovica

Bez obzira na pandemiju izazvanu koronavirusom, realizacija svih infrastrukturnih projekata planiranih opštinskim budžetom se nesmetano i u skladu sa planom odvija, saopšteno je danas iz Opštine Severna Mitrovica.

Odlukom Skupštine opštine Severna Mitrovica u ovoj godini poseban akcenat stavljen je na segment obrazovanja.

U skladu sa najavom v.d. gradonačelnika Severne Mitrovice Aleksandra Spirića, rekonstrukcija trotoara, rasvete, urbanog mobilijara i zelenila u ulici Kralja Petra I krenula je danas, navela je u saopštenju šefica opštinske administracije u Severnoj Mitrovici Adrijana Hodžić.

“Vrednost ovog projekta iznosi 700.225 evra. Ovaj projekat ima za cilj da se urbanisticki nadoveže na postojeće šetalište i tako proširi pešačku zonu. Deo ove ulice između dva kružna toka dobiće sasvim novi izgled, bolju funkcionalnost i namenjen je samo za pešake, bez saobraćaja i parkiranja”, navela je Hodžić.

Podsetila je da je u toku renovranje i rekonstrukcija sanitarnog čvora u Gimnaziji u Severnoj Mitrovici i da je vrednost tih radova skoro 30.000 evra. 

Takođe se, kako je navela, radi rekonstrukcija podova i plafona u hodnicima Srednje tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas”, a vrednost radova je 89.945 evra.  U ovoj školi je predviđeno i renoviranje radionice a vrednost projekta je nešto manja od 75 hiljada evra.

Radi se i renoviranje sportskog terena i uređenje dvorišta Osnovne škole “Branko Radičević” u Severnoj Mitrovici. Vrednost ovog projekta je nešto manja od 86 hiljada evra.

Kako navodi u saopštenju, u toku je i rekonstrukcija mreže grejanja sa grejnim telima u Osnovnoj školi “Branko Radičević” a cena projekta je skoro 50.000 evra.

U toku je renoviranje i opremanje učeničkog doma - Internata Srednje medicinske škole u Severnoj Mitrovici.

“Projekat obuhvata kompletno renoviranje zidova i plafona ukupne površine od 4.900 m2, kompletno renoviranje podova svih soba i kabineta, kao i pomoćnih i sanitarnih prostorija. Projekat ima vrednost 254,945 evra”, navela je Hodžić u saopštenju.

Takođe u Severnoj Mitrovici u toku je asfaltiranje dvorišta Osnovne škole “Sveti Sava”.