Severna Mitrovica obezbedila 75 tablet uređaja za školarce

Radojević i Hodžić preuzimanje tableta
Izvor: Opština Severna Mitrovica

Rukovodstvo opštine Severna Mitrovica preuzelo je 75 tablet uređaja za potrebe dece školskog uzrasta koja pohađaju onlajn nastavu.

Oprema je obezbeđena od strane nevladine organizacije Eko Protekt uz podršku UNMIK-a. Raspodela tablet uređaja će biti sprovedena u saradnji sa predstavnicima osnovnih obrazovnih institucija.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević je naglasio da je svako ulaganje u obrazovanje naše dece ulaganje u budućnost.

„U ime naših najmlađih, zahvalan sam svima koji su podržali ovu akciju. Deca su naša budućnost i svako ulaganje u njihovo obrazovanje je i više nego opravdano,“ rekao je Radojević.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić je najavila da će opština Severna Mitrovica obezbediti sredstva za dodelu dodatnih količina tablet uređaja kako bi što većem broju đaka bilo omogućeno praćenje onlajn nastave.

„Sigurna sam da će ovaj vid podrške olakšati rad deci koja pohađaju nastavu po online sistemu. Imamo u vidu da je ova količina tablet uređaja mala u odnosu na realne potrebe, pa će zato opština Severna Mitrovica iz budžeta obezbediti dodatne količine tablet uređaja kako bi veći broj đaka bio podržan,” rekla je Hodžić.

Ja
24. Mart 2021.
To je dobro sto radite zbog online nastave skolarcima je to potrebno !!!!!