Sutra i u Severnoj Mitrovici akcija dobrovoljnog davanja krvi "Crveno-bela krv"

Davoci krvi - foto ilustracija
Izvor: Pexels.com

Kao i u brojnim gradovima u Srbiji, sutra će i u Kosovskoj Mitrovici biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom "Crveno-bela krv".

Kako je najavljeno, glavna akcija se po 23. put održava na stadionu Crvene Zvezde "Rajko Mitić" u Beogradu, a svi oni koji žele da daju krv u Severnoj Mitrovici to će moći da urade na odeljenju Transfuzije od 9.00 do 15.00 časova.

Organizatori dobrovoljnog davanja krvi u Severnoj Mitrovici poručuju za Kosovo onlajn da, iako akcija nosi ima "Crveno-bela krv", njen cilj jeste da spaja i ujedinjuje.

"Naš cilj je da na prostoru na kojem bitišemo i bitisaćemo i u narednom periodu, pokažemo da je krv jedna i da se ne deli po boji, i da ona treba da spaja i ujedinjuje. S toga pozivamo sve naše sugrađane da se priključe ovoj akciji i tako pomognu nekome kome je ova dragocena tečnost potrebna. U ovako maloj sredini, to je možda naš brat, prijatelj, komšija poznanik", rekao je jedan od organizatora Ivan Raković.

On je posebno naglasio da će sva prikupljenja krv u sutrašnjoj dobrovoljnoj akciji biti na raspolaganju Transfuziji krvi Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Osim humanog gesta koji će učiniti, svi dobrovoljni davaoci krvi koji sutra podrže ovu akciju dobiće na poklon šal Crvene Zvezde.