Trajković: Ugljare već četiri dana bez struje, niko neće da popravi

Struja - ilustracija
Izvor: Kosovo Online

Oko 50 domaćinstava u Ugljaru, selu u opštini Gračanica, već četiri dana nema struju i dok predstavnik sela Aleksandar Trajković kaže da se meštani boje da će Novu godinu dočekati u mraku, iz KEDS i Opštine Gračanica obećavaju da će problem biti rešen, prenosi RTV Kim.

Trajković kaže da se više puta obraćao predstavnicima KEDS-a, opštine i policije, ali da problem sa strujom još nije rešen.

"Zvao sam KEDS nekoliko puta, ali to nije dalo efekta, pa sam onda išao u policijsku stanicu i tamo prijavio. Kada sam to prijavio pre tri dana, reagovala je policija i radnici KEDS su popravili jednu fazu, ali imajući u vidu da su te srpske kuće stare i imaju samo jednu fazu u kući, onda nemaju uopšte struju. U tom delu sela je uglavnom srpsko stanovništvo. Neće niko da popravi. Uporno zovem i neće čak ni na srpskom da odgovore, iako sam izabrao opciju za srpski jezik“, ispričao je Trajković.

Kako je rekao, struje nije bilo ni u drugim delovima Ugljara, ali je nakon te intervencije KEDS popravljena jedna faza. Međutim, onima koji žive u delu „preko reke“, električne energije još nema. Trajković strahuje da će u 2021. ući bez struje jer slede neradni dani zbog predstojećih praznika.

"Ako ne poprave danas, plašim se da ćemo ostati bez struje do 4. januara. Vladica Trajković iz opštine mi kaže da je zvao nekog šefa u KEDS, ali da mu se on ne javlja. Zvao sam i Sašu Danića, ali on više nije zamenik gradonačelnika. Vidim ja da ovu vlast baš briga za nas u Ugljaru. Jedini koji je izašao u susret bio je policajac koji je pozvao KEDS i oni su popravili u jednom delu sela, ali u ovom još ništa nije urađeno“, kaže Trajković.

Međutim, Vladica Trajković, direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica kaže za RTV Kim da je juče kontaktirao predstavnike KEDS i da su mu obećali da će rešiti kvar.

"Juče su mi rekli da će u toku dana da poprave, ali ne znam zašto nisu. Pozvaću ih ponovo kako bi se taj problem rešio“, kazao je Vladica Trajković u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

RTV Kim je kontaktirao i KEDS.

Operater u tom preduzeću je rekao da su upoznati da 50 domaćinstava nema struju u Ugljaru, da se "ne radi samo o Srbima već i o Albancima“ i da će kvar biti rešen.

 

Djordje
31. Decembar 2020.
Pozovi Trajkovicu naseg vrlog koordinatora Labana, on ce ti resiti problem. On je covek koji sve resava ovde, pa nece mu biti tesko da i tu sitnicu resi. Da vidis kako je nama u Lapljem selu sve resio! A uskoro ce sve i u Gracanici resiti. Ziveo Laban!