Vučinić: Spremno smo dočekali sneg, nema zastoja u saobraćaju

Severna Mitrovica
Izvor: Kosovo Online

Službe koje su zadužene za održavanje puteva na severu Kosova spremno su dočekale prve snežne padavine, mada ističu da je zasad sneg slabog intenziteta pa ne pravi probleme vozačima. Padavine na teritoriji Severne Mitrovici i Zvečana su slabog intenziteta i sneg se ne zadržava na kolovozu, javlja reporter Kosovo onlajna.

Upravnik gradske čistoće pri Javnom komunalnom preduzeću “Standard” Srđan Vučinić rekao je za Kosovo onlajn da su ekipe spremne za intervencije ukoliko bude bilo potrebe.

“S obzirom na to da su krenule padavine nešto slabijeg intenziteta JKP “Standard” je spreman da odgovori istog trenutka na padavine sa svojom mehanizacijom i radnom snagom. Za sada nije bilo potrebno da delujemo na terenu, jer se snežni pokrivač nije zadržao ali naša služba koja je uveliko formirana, spremna je da izađe na teren ukoliko bude većih padavina tokom narednih dana”, istakao je Vučinić.

On je ponovo apelovao na vozače da prilikom parkiranja ne blokiraju prostor u kom bi smetali nadležnim službama da čiste sneg i održavaju puteve prohodnim.

“Apelujem ne sve naše građane da tokom naših delovanja na terenu pruže prednost našim komunalnim vozilima sa rotacijom, kako bi što bolje i efikasnije očistili puteve i kako bi kolovoz bio čist, a saobraćaj se odvijao bez poteškoća”, rekao je Vučinić.

Naglasio je da je JKP “Standard” na vreme nabavio sve što je potrebno za održavanje puteva u zimskim uslovima.

“Prednost čišćenja imaju ulice prvog prioriteta, zatim dolaze ulice u ruralnom području grada. Kada su u pitanju derivati, odnosno industrijska so za posipanje puteva, na vreme je nabavljena i imamo je u dovoljnim količinama”, zaključio je Vučinić.

Na severu Kosova padavine su slabe a sneg provejava u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, ali se ne zadržava na putevima. Prema najavi meteorologa snežne padavine se očekuju i narednih dana.