Završetak radova na asfaltiranju školskih terena za sport u opštini Leposavić

Završetak radova na sportsim terenima u opštini Leposavić
Izvor: Fejsbuk - Leposavić portal

Nakon završetka asfaltiranja sportskih terena u Sočanici i Lešku, danas se pristupilo radovima na asfaltiranju školskog terena u Leposaviću. Pored toga, danas su asfaltirane i pristupne saobraćajnice prema osnovnoj i srednjoj školi.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, zajedno sa svojim saradnicima, obišao je radove i tom prilikom je istakao da su izdvojena značajna finansijska sredsva za realizaciju  projekata rekonstrukcije sportskih terena, te da će opštinsko rukovodstvo uložiti maksimalne napore kako bi obezbedilo što kvalitetnije uslove za potrebe fizičkog vaspitanja učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i za realizovanje ostalih sportskih događaja i manifestacija.

„Iako su  vremenski uslovi nepovoljni i veliki je napor za radnike koji izvode radove na asfaltiranju školskog  terena, ubrzano radimo na završetku ovih radova, jer za nekoliko dana počinje tradicionalna sportska manifestacija Turnir u malom fudbalu „Prijateljstvo 2021“ koja se 48. put po redu održava u Leposaviću", rekao je Todić.

"U okviru ovih manifestacija, koje okupljaju veliki broj mladih ljudi i ostalih ljubitelja fudbala, a koje karakteriše pre svega druženje i sportsko nadmetanje,  potrudili smo se dodatno da obezbedimo što bolje uslove kako bi ove sportske manifestacije, bile što uspešnije. Nakon završetka turnira u malom fudbalu, od predstojeće školske godine učenici osnovnih i srednjih škola časove fizičkog vaspitanja održavaće na novim sportskim terenima“ istakao je Todić.

On je dodao da će se nakon završetka ovih radova, u narednim danima, krenuti sa realizacijom ostalih kapitalnih infrastrukturnih projekata planiranih budžetom.

U to spada rekonstrukcija i afaltiranje velikog broja puteva u seoskim sredinama, kao i ulica u sva tri urbana naselja u opštini Leposavić.

Opština Leposavić ove godine značajno je pomogla u organizaciji tradicionalne sportske manifestacije turnira u malom fudbalu u Sočanici, Lešku i Leposaviću, čija je tradicija održavanja duga pola veka. U prilog tome govori veliki broj prijavljenih sportskih ekipa, kao i velika posećenost.