Hil: Sviđa mi se "Otvoreni Balkan", omogućava bolje upoznavanje naroda među državama

Aleksandar Vučić i Kristofer Hil
Izvor: Instagram / buducnostsrbijeav

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil u intervjuu za "Nedeljnik" govorio je i o tome da mu se sviđa inicijativa "Otvoreni Balkan", jer omogućava bolje upoznavanje naroda među državama i dodao da smatra da nikada u istoriji nije bilo toliko pozitivnih interakcija Albanaca iz Albanije i Srba iz Srbije.

Kako je naveo to je proces u kojem biznisi mogu da zahvate šire tržište, ali i kojim se rešava klaustrofobija.

"Ja ne podnosim čekanje u kolonama automobila, a ako će ovaj proces smanjiti te gužve, onda ga treba podržati", rekao je Hil, prenosi Tanjug.

Istakao je da je to odlična inicijativa i da je sjajno videti premijera Albanije i predsednika Srbije kako razgovaraju o rešavanju problema koji su značajni za građane"

Američki ambasador je dodao i da na ovim prostorima ima mnogo istorije, da je istoriju važno ispoštovati, ali da se ne sme biti njen zatvorenik.

"Cenim da će se sve rešiti tako što će neko dobiti nešto, a neko nešto drugo", istakao je on uz konstataciju da ga ne zanima da zauzima strane i da iako njegova zemlja ima drugačiji stav oko Kosova u odnosu na zvanični Beograd, to je ne sprečava da sarađuje i sa vladama u Beogradu i Prištini. Ocenio je da nije ni u čijem interesu da se nastavi živeti sa tenzijama.