Abazi: Dijaspora ne podržava antievropske zaverenike na Kosovu, DSK bez Osmani treća stranka

Haki Abazi
Izvor: Kallxo

Vršilac dužnosti potpredsednika vlade Haki Abazi rekao je da albanska dijaspora podržava vladu koju vodi Aljbin Kurti, a ne, kako je ocenio, centrifugalne, neustavne i antievropske zaverenike.

"Dijaspora je zadovoljna velikim uspehom koji je Kurtijeva vlada postigla u sprečavanju brzog širenja kovida-19, kao i neviđenom profesionalnom nivou pripreme paketa podrške za pojedince i privredne subjekte”, napisao je Abazi na Fejsbuku.

Dodao je da dijaspora, ali i senatori i američka vlada, ne razumiju da DSK ne govori o novim izborima i da će bez Vjose Osmani reskirati da ostane treća stranka na Kosovu.

"Dijaspora, senatori i kongresmeni sa kojima svakodnevno razgovaramo u SAD-u ne razumiju zašto političari DSK nemaju hrabrosti da razgovaraju o izborima. O kakvoj demokratiji razgovaraju ako se ne usude da izađu na birališta? Naravno, podmuklo su odmerili mišljenje i znaju da bez Vjose Osmani rizikuju da ostanu treći. Ali, nema demokratije i demokratskog legitimiteta bez izbora”, napisao je Abazi.