Abazi: Ukoliko Odalović napusti srpsku delegaciju, to bi dovelo do "rešenja čvora" po pitanju nestalih

Haki Abazi
Izvor: Kallxo

Poslanik Pokreta Samoopredeljenja Haki Abazi rekao je da bi, ukoliko je istinita tvrdnja Veljka Odalovića da je spreman da napusti srpsku delegaciju u pregovorima o potrazi za nestalim licima, to moglo da predstavlja "rešenje čvora", prenosi Koha.

"Koliko sam čuo, Odalović je rekao da može i da ode. Mislim da tu počinje rešenje čvora, da je suočavanje sa prošlošću i izlazak iz ovog političkog slepila, kroz koje Srbija mora da prođe, važno za postizanje međusobnog priznavanja ili normalizacije odnosa", rekao je Abazi.

On je dodao da treba "razotkriti" nameru Srbije da, kako kaže, što više oduži postizanje sporazuma sa Kosovom.

"Koja je svrha ruskog voza na granici Kosova? Koja je svrha podizanja barikada? Betonska konstrukcija odmah posle mosta u Mitrovici? Svi to je korišćeno kao oblici pretnje Srbije. Ako Srbija želi mir, neka onda potpiše sporazum. Mislim da treba razotkriti akciju i nameru Srbije u produženju potpisivanja sporazuma", rekao je Abazi.

Tokom današnjeg sastanka u Briselu, kosovski premijer Aljbin Kurti je zatražio da, kada je u pitanju problem rešavanja nestalih lica, srpsku delegaciju napusti Veljko Odalović.