Abazović: "Otvoreni Balkan" ima neke privlačne elemente, ali mislim da bi trebalo napraviti novu inicijativu

Dritan Abazović
Izvor: GazzetaExpress

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kaže da “Otvoreni Balkan” ima “neke privlačne elemente”, ali navodi potencijalno novu inicijativu između Crne Gore, Кosova i Bosne i Hercegovine, prenosi Reporteri.

Abazović je rekao da nije protiv inicijativa, ali da postoji velika inflacija inicijativa i da se ne postiže suština. Smatra da treba povećati saradnju i uspostaviti relaksirajuće odnose.

"Nemam ništa protiv inicijativa, ali mislim da imamo inflaciju inicijativa u kojima ne dostižemo ono što bi trebalo da bude suština", rekao je Abazović za RTV21.

Suština je, navodi potpredsednik crnogorske vlade, naći oblike i modalitete kako unaprediti saradnju čime će se, dodaje, stvoriti neki relaksiraniji odnosi nego što su trenutno u celom region.

„Tako da nisam siguran da ćemo, ako krenemo s dve inicijative, pronaći taj modalitet, jer smo došli do rivalstva inicijativa. Mislim da to nije pravi način, ali moramo mu dati šansu. Mislim da bi trebalo napraviti inicijativu koja bi bila funkcionalna i stvorila  mogućnosti da saradnja postane konkretna", rekao je Abazović.

Miodrag iz Peći
16. Oktobar 2021.
Otvoreni Balkan je inicijativa tri suverene stvarno multietničke i multikonfesijalne države i koje pištuju sva prava manjina i konstituvnih naroda a kao pandan praviti savez na obrisima "Muslumanske teansverzale" i to u srcu Evrope što sigurno neće proći jer u tom savezu koji je izrazuto antisrpski i antihrišćanski i sa dva protektorata u kojim ipak Republika Srpska i Srpska Zajednica imaju odlučujući glas - neće proći. Ta zavera dva gurgurava Ulcinjanjina i jednog Sarajlije neće proći.