Abazović: Raško Konjević smenjen sa mesta šefa koordinatora službi bezbednosti

Dritan Abazović
Izvor: Vlada Crne Gore

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović smenio je na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost potpredsednika Vlade i ministra odbrane Raška Konjevića sa mesta šefa koordinatora službi bezbednosti. Abazović je to saopštio nakon sednice Saveta koja je trajala skoro pet sati, prenosi CDM.

Abazović je rekao i da će Konjević ostati član Biroa, jer je ministar u tehničkom mandatu, prenosi RTCG.

"Cilj Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Bemaks koalicije jeste da se na onom potezu, gde smo ih devastirali 30. avgusta, oni pokušaju istu stvar da prebace nama na teret", rekao je Abazović.

Prema njegovim rečima, drago mu je što se priča o švercu cigareta, jer je "njihova intencija bila da se priča o temeljnom ugovoru".

"Sad više nije brat Abaz Škaljarac, sad će se pojaviti neka treća grupa. Možda će se pojaviti velika Srbija ili imperijalna Rusija, ali ne dozvoljavam da se politizuje sektor bezbjednosti", poručio je Abazović.

Govoreći o švercu cigareta Abazović je  saopštio da su na današnjoj sednici pričali da je to najunosniji nelegalni biznis u Crnoj Gori, te da se mora nekako otkriti.

"Situacija sa jednim kamionom je samo deo ledenog brega. Moj stav je da maksimalno pružamo podršku SDT i VDT da nastave sa aktivnostima i istragama. Ne možemo sve da svedemo na pitanje jednog kamiona", kazao je Abazović.