Abazović: Srbija treba da izruči Kosovu počinioce napada u Banjskoj

Dritan Abazović
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da Srbija treba da izruči Kosovu počinioce napada u Banjskoj, koji se dogodio 24. septembra, prenosi Oslobođenje.

"Očekujem mnogo od vlasti Kosova, Srbije i međunarodne zajednice, jer međunarodna zajednica ne može oprati ruke od ovoga. Nakon brojnih upozorenja, posebno s Kosova, da na severu ima kriminalaca, međunarodni faktori moraju preuzeti odgovornost. Moja agenda od prvog dana je borba protiv organizovanog kriminala na Balkanu. Nacionalizam na Balkanu stvaraju grupe organizovanog kriminala" rekao je Abazović, nakon sastanka ministara spoljnih poslova Berlinskog procesa u Tirani.

Na pitanje o izjavi premijera Albanije da se sever pretvorio u "ničiju zemlju", odgovorio je da zna granice koje priznaju sve države koje su priznale Kosovo.

"Crna Gora je priznala Kosovo u granicama koje su prihvatljive za sve države koje su ga priznale. Za nas nema ekstrateritorijalnih zemalja. Zna se koje su granice država na Zapadnom Balkanu", istakao je Abazović.