Abazović: Verujem da će odnosi sa Vladom Kosova biti veoma dobri

Dritan Abazović
Izvor: Economia online

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Dritan Abazović rekao da će jedna od najvažnijih stvari u spoljnoj politici nove vlade biti saradnja sa svima u regionu, prenosi Reporteri.

"Kada formiramo novu vladu, nastavićemo da po potrebi povećavamo odnose između svih zemalja u regionu, pa i bivšeg tržišta, posebno u ovim kriznim trenucima, jer imamo rusku invaziju u Ukrajini. Zato moramo biti sigurni da samo zajedno, sve zemlje ovog regiona, mogu doneti novi duh u Evropu. Verujem da će odnosi sa Vladom Kosova biti veoma dobri", istakao je Abazović.

Abazović nije isključio ni da pitanje demarkacije između Kosova Crne Gore može da bude nešto o čemu će se razgovarati.

"Nema pitanja oko kojeg nećemo otvoreno razgovarati. Kada se formira nova vlada, stavićemo sva pitanja na sto, moramo da imamo transparentnost u radu. Ali svi treba da budu svesni da je bivša vlast na Kosovu donosila odluke zajedno sa bivšom vladom u Crnoj Gori, pa samim tim ako se identifikuje neka greška ili krivac, ne može se obraćati aktuelnim vladama", rekao je Abazović.

Ponovio je spremnost da ide u parlament na razgovore oko formiranja nove vlade.

"Što se mene tiče, spreman sam da idem sutra u parlament. Ali, imam  razumevanja za druge stranke. Svi u Crnoj Gori jedva čekaju da se formira nova vlada", zaključio je Abazović .