Abazoviću stižu pretnje kriminalnog klana sa Kosova?

Dritan Abazović
Izvor: Vijesti.me

Predsedniku Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću, prema nezvaničnim informacijama lista Dan, pretio je član kriminalne grupe kosovskog narko-bosa Nasera Keljmendija, prenosi Tanjug.

Prema saznanjima lista Dan, reč je o licu koje ima crnogorska dokumenta, a nastanjeno je na Kosovu.

Građanski pokret URA juče je održao vanrednu konfereniciju za medije, na kojoj su saopštili da imaju informacije da Dritanu Abazoviću preti kriminalni klan iz regiona.

Kako su saopštili, jedan od članova tog klana je crnogorski državljanin.

Međutim, iz te stranke nisu hteli zvanično da saopšte o kome je reč.

"Pretnje Dritanu Abazoviću su pretnje svemu normalnom i progresivnom u našoj zemlji", saopštio je mandatar za sastav crnogorske vlade Zdravko Krivokapić.

On je poručio da državni organi hitno treba da preduzmu sve mere da zaštite Abazovića, ali i ostale građane Crne Gore.

"Crna Gora nikada više ne sme da bude država u kojoj su u pitanje dovedena osnovna ljudska prava", napisao je  Krivokapić na Tviteru.

Izvršni direktor Građanske inicijative URA Zoran Mikić ranije je izjavio novinarima da je njihov lider od parlamentarnih izbora primio više desetina pretnji na društvenim mrežama i telefonom.

Abazović, koji je po nacionalnosti Albanac, u novoj vladi Crne Gore biće potpredsednik zadužen za sektor bezbednosti i ministar policije.

Ja
25. Novembar 2020.
Kad znaju svi tamo teroristicke pretnje zasto niko to ne zaustavi kad znate kakvi su to ubice zasto to radite i dozvoljavate teroristima ?!!!
Ja
25. Novembar 2020.
To mora neko da zaustavi tako se nemoze to su velike nepravde sta to radite ovde se vidi samo teroristicke kriminale to tako izgleda i nista do sada nije bilo dobro mi to tako i vididimo vidimo da nema pravde samo lazi i neistine zar nije to tako?!
Ja
25. Novembar 2020.
Jeli se ovde umnozava terorizam jer necete da sprecite vi svi tamo jer to i tako izgleda ako tako nastavite onda nema tamo nikakvog zivota osim terorista!!!!!