Abdidžiku: Država koju vodi Kurti je pala u svim oblastima

Ljumir Abdidžiku
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku izjavio je nakon ubistva trudnice koja je, kako on navodi, imala sudski nalog za zaštitu, da je "država koju vodi Aljbin Kurti" pala u svim oblastima.

Abdidžiku je na Fjesbuku podsetio da je čitav pravosudni sistem u štrajku.

"Da je hteo red i mir, ne bi ostavio državu godinu dana bez glavnog tužioca i ne bi smanjio plate celom pravosudnom sistemu da bi tamo napravio haos. Čitav pravosudni sistem je u štrajku. Više od 500 slučajeva dnevno je odloženo kao rezultat ovog nepotrebnog poteza", naveo je Abdidžiku.

Prema njegovim rečima, ako premijer želi da odgovara, prvo treba da se pozabavi "svojim ministrom unutrašnjih poslova" i celim lancem komandovanja, koji je sam postavio – od direktora policije pa naniže.

Abdidžiku je istakao da se premijer Kosova Aljbin Kurti obraća narodu kao analitičar i kao opozicionar i da i dalje ne shvata da je on vođa.

"Ako želite bolje bolničke usluge i sigurnost u našim bolnicama, nemojte čekati više od 100 dana da imenujete ministra zdravlja. Treća vlada za manje od dve godine", napisao je Abdidžiku.