Abdidžiku: Hapšenje Molićaja politički teatar

Abdidžiku
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku ponovio je večeras da je haapšenje lidera Socijaldemokratske partije Dardana Molićaja "političko pozorište", prenosi Reporteri.

On je za tv Dukađini rekao da ne opravdava ponašanje Molićaja prema policiji, ali da normalna komunikacija između Molićaja i policije ne bi dovela do te situacije.

"Način na koji ljudi sa političkim pozicijama mogu da se ponašaju pred organima za sprovođenje zakona, verujem da se može da bude drugačiji", rekao je Abdidžiku.

Kako je ocenio, ako se hapšenje uradi ispred televizijskog studija, bez prethodnog poziva da se dođe u policiju, to je "politički teatar".

On je istakao da se bunio i zbog hapšenja poslanika pokreta Samoopredeljenje pre nekoliko godina, kada su protestvovali na trgovima u Prištini i istakao da bi prema javnim ličnostima trebalo da se ponašaju "malo dostojanstvenije".

"Ne treba nam pozorište, ali su nam potrebna normalna institucionalna pravila na koja, smatram, treba da odgovore”, ocenio je on.

Molićaj je uhapšen u utorak uveče zbog napada na službeno lice tokom protesta održanih 29. januara zbog poskupljenja struje, a iz pritvora je pušten večeras uz obavezu da se narednih mesec dana javlja policiji.