Abdidžiku: Istorijski momenat za dijalog sa Srbijom i članstvo u NATO

Ljumir Abidžiku
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku rekao je da bi prioritet Vlade trebalo da bude članstvo u NATO-u i proces dijaloga sa Srbijom, jer je ovo istorijski trenutak koji Kosovo mora da iskoristi, prenosi Telegrafi.

"Ova Vlada treba da sedne za sto i vodi dijalog, a i sada je morala da iskoristi geopolitički zamah rezolucije NATO-a, za napredak u spoljnoj politici", rekao je Abdidžiku.

Dodao je da premijer ima ustavnu odgovornost za proces dijaloga, pa bi to trebalo da bude njegov prioritet, jer je on njegov nosilac i treba da ga isprati do kraja.

"Dijalog je neophodan, jer je to istorijski trenutak koji moramo da iskoristimo, on nije imao bolju poziciju u poslednjih 15 godina", dodao je on.

Abdidžiku rekao je da je izjava da opozicija ne radi dovoljno izmišljotina koju je kreirao premijer Kosova Aljbin Kurti a da je DSK povećao opozicionu aktivnost.

"Nemojte upasti u zamku Aljbina Kurtija. Ova vlada je slaba i ne daje rezultate ni u unutrašnjoj ni spoljnoj politici", rekao je on.