Abdidžiku: Kosovo nema luksuz da izdrži tenzije na svojoj teritoriji

Ljumir Abdidžiku.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Lider Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku poručio je danas da je na sastanku sa kosovskim premijerom izrazio zabrinutost zbog situacije na severu Kosova i naglasio da je u ovom trenutku jedinstvo od suštinskog značaja.

Abdidžiku je na Fejsbuku napisao da je u ime stranke na čijem je čelu dao podršku aktuelnoj kosovskoj  vladi na uspostavljanju zakonitosti na celoj teritoriji Kosova i radu Kosovske policije.

„U isto vreme zatražio sam dodatna pojašnjenja za naš put napred, pojašnjenja koja bi trebalo da nam stignu što je pre moguće. Kosovo nema luksuz da izdrži tenzije na svojoj teritoriji. Takođe sam zatražio od premijera Kurtija potpunu koordinaciju sa našim saveznicima; posebno sa SAD i EU. Odgovornost i obaveza njega i Vlade je da odmah koordiniraju“, napisao je Abdidžiku.

Pero
26. Septembar 2021.
G. Abdidžiku, nemate vi teritoriju pod kontrolom. Ono što smatrate svojom državom kontrološe KFOR, tj. deo medjunarodne zajednice.
Vlada u Prištini kontroliše samo Albanske opštine, šest Srpskih opština na jugu u 4 Srpske opštine na severu kontroliše Srbija.
Obmanjujete i sebe i svet, ali tim obmanama je došao kraj.