Abdidžiku: Lošim radom Vlade dospeli smo među prvih pet zemalja po broju zaraženih

Abdidžiku
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku optužio je kosovsku vladu na čelu sa aktuelnim premijerom Kosova da ne radi ništa kako bi poboljšala situaciju sa koronavirusom.

Abdidžiku je u na Fejsbuku podsetio da je za pet dana preminulo ukupno 77 osoba i da je Kosovo zbog loše epidemijske situacije danas rangirano među prvih pet zemalja u svetu po broju zaraženih po glavi stanovnika.

On je dodao da kao mera za ovakvo loše stanje dolazi zatvaranje, što dodatno nanosi ekonomsku štetu.

“Zemlje regiona u međuvremenu nastavljaju svoj život otvoreno. Oni napreduju jer imaju odgovornu vlast. Imaju vanredne kontrole, redovne preglede, mobilne centre za vakcinaciju, podsticajne i kaznene mere, rade nešto! Naša država ne radi ništa od ovoga”, napisao je Abdidžiku.

On je rekao da je aktuelna vlast zaboravila šta su njene obaveze i da sebe smatraju “nedodirljivim, pa se zato i tako ponašaju”.

"Ova arogancija će, naravno, dobiti svoj odgovor - ljudi vide - ali šta nam treba ovaj odgovor kada imamo 77 porodičnih tragedija, a da još nismo završili nedelju”, kaže Abdidžiku.

On je pozvao građane da se vakcinišu i zaštite od koronavirusa.

“Ne očekujte ništa od države - oni su u zabludi o samopohvaljivanju i poricanju krize čak i u vremenima smrti širom zemlje. Bolnice su pune. Umorni su i prezaposleni lekari, uvređeni milostinjom i malobrojni nakon što su otpustili 575 zdravstvenih radnika. Potreban nam je kolektivni odgovor kako bismo preokrenuli ovo loše upravljanje”, zaključio je lider DSK - a.