Abdidžiku objavio plan "Novog puta" DSK za Kosovo

Ljumir Abdidžiku
Izvor: Ekonomia Online

Demokratski savez Kosova predstavio je danas program "Novi put", koji sadrži 100 tačaka, prenosi Koha.

Lider opozicione stranke Ljumir Abdidžiku rekao je da privredni rast, povećanje koeficijenta plata, gasifikacija Kosova, izgradnja Bolničkog centra u Prištini, izgradnja autoputeva Gnjilana i Peći, kao i drugih puteva, neke su od obaveza ove inicijative.

„Oni su razrađeni u obimnom i detaljnom programu, koji će u celosti biti predstavljen na velikoj programskoj Konvenciji Demokratskog saveza tokom oktobra i novembra ove godine. Pozivam vas da ih pročitate. Iznesite svoje mišljenje o njima. Hajde da zajedno razgovaramo o planovima i obogatimo ih“, napisao je Abdidžiku na Fejsbuku.

Abdidžiku ističe da više nemamo vremena za gubljenje.

„Želimo da razgovaramo o budućnosti. Prošlost nam se ne vraća. Nemamo razloga da gubimo vreme. Budućnost nam izmiče. Vidimo drugačije Kosovo. Gde se unutrašnja mržnja zamenjuje nacionalnim jedinstvom. Gde se optužbe, uvrede zamenjuju velikim projektima. Gde cinizam zamenjuju ambicija i snovi koji se lako ostvaruju. O našoj domovini želimo da govorimo kao o zemlji koja se bogati kako zaslužuje, sa modernim društvom i generacijom koja Kosovo čini ravnopravnim među državama evropskih naroda“, napisao je on.