Abdidžiku: Ova vlada je posmatrač, negira krizu

Ljumir Abdidžiku
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku kritikovao je Vladu premijera Kosova Aljbina Kurtija što nije preduzela ništa u vezi sa povećanjem cena, i nazvao je "posmatračem koji negira krizu", prenosi Reporteri.

"Nema parlamenta danas u regionu i svetu koji ne govori o poskupljenju. Danas nam je u ovoj Skupštini rečeno da nemamo krizu. Treba da razgovaramo o tome da li postoji kriza ili ne. Ovo nisu politička pitanja", rekao je Abdidžiku na sednici Skupštine o poskupljenjima, odgovarajući šefici poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenja Mimozi Kusari Ljilja, koja je rekla da je "opozicija sazvala sednicu samo u političke svrhe".

"Prošlo je mesec i po dana otkako smo u ovoj Skupštini razgovarali o poskupljenju. Suočavamo se sa alarmantnim povećanjem cena. Tema nije ni nacionalna ni lokalna, to je problem. Deficit kod ove vlade još više narastao. Problem je što postoji alarmantna kriza poskupljenja. Kada vidimo druge zemlje da deluju, vidite da je vaša Vlada gledalac, da ništa ne radi. Ova vlast je posmatrač, negator krize. Naša vlast ne prepoznaje krize. On sve krize smatra globalnim. Ako su globalni, šta radite?", upitao je Abdidžiku.