Abdidžiku: Pozdravljamo sporazum, Kurtijeva populistička drama nepotrebna

Ljumir Abdidžiku
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova pozdravio je sporazum o registarskim tablicama, navodeći da je populistička drama koju su poslednjih dana i nedelja kreirale glavne kosovske institucije potpuno nepotrebna i štetna.

"Povratak i prihvatanje istog sporazuma, posle sve izazvane drame, pokazuje neozbiljnost sadašnjih čelnika države pred visokom državnom odgovornošću. Ovakvo ponašanje, osim što je štetilo odnosima Kosova sa međunarodnim institucijama i prijateljskim zemljama, koje su potrebne Kosovu, blokiralo je i glavne integracione procese zemlje", naveo je Abdidžiku na Fejsbuku.

Lider DSK je pozvao kosovske institucije da budu transparentne u pogledu procesa političkog dijaloga, kroz izveštavanje Skupštine i poslanika. 

"Nedavne izjave premijera, osim što su kontradiktorne, jesu i veoma nejasne, stoga stvaraju neizvesnost u pogledu pravca ovog vitalnog procesa za Kosovo", naveo je Abdidžiku. 

Abdidžiku je rekao da je jedini način koji garantuje uspeh Kosova bliska i stalna koordinacija sa strateškim partnerima, posebno sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Za Kosovo i njegovu evroatlantsku budućnost, politička stabilnost i bezbednost su suštinski preduslovi, dok odgovorna međunarodna saradnja garantuje unapređenje nacionalnih interesa Republike Kosovo", rekao je Abdidžiku.