Abdidžiku: Razočarenje SAD i EU Kurtijevom vladom izuzetno opasno

Ljumir Abdidžiku
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku iyjavio je da Kosovo mora da bude pažljivo u odnosima sa SAD i EU i dodao da njihovo razočarenje vladom Aljbina Kurtija može da bude jako opasno, prenosi Ekonomija onlajn.

Abdidžiku je u okviru ciklusa debata "DSK vas sluša" sinoć u Dragašu rekao da je koordinacija sa saveznicima neophodna.

"U vremenima osetljivih političkih dešavanja, Vlada Kosova mora da vodi računa o odnosima sa stalnim i strateškim partnerima, SAD i EU. Bahato ponašanje prema zahtevima naših partnera šteti strateškim interesima Kosova i može proizvesti dugoročne posledice na našem političkom putu. Kao što nas prošlost uči, ovi odnosi su od suštinskog značaja za postizanje bolje međunarodne pozicije naše zemlje, kao i za ostvarivanje naših strateških ciljeva", rekao je Abdižiku.

On je dodao da je veoma je zabrinjavajuće što je Vlada SAD razočarana i zabrinuta postupcima Vlade Kosova.

"Kosovo ima svako pravo da uspostavi zakonitost ali isto tako je koordinacija sa saveznicima važna u ostvarivanju strateških ciljeva“, rekao je Abdidžiku.

Debatni ciklus "DSK vas sluša" sprovodi se u svakom gradu na Kosovu, a glas građana, njihovi problemi i izazovi, biće obuhvaćeni planom upravljanja Demokratskog saveza Kosova.