Abdidžiku: Skandal sa ambasadorom u Hrvatskoj razlog neformiranja energetske komisije

Ljumir Abdidžiku
Izvor: Reporteri

Lider Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku kaže njegova partija neće prestati da bojkotuje rad parlamenta dok kosovski ambasador iz Hrvatske Martine Beriđaj ne bude smenje, zbog sumnji da je umešan u finansijski skandal. On takođe zahteva formiranje parlamentarne komisije koja bi istražila poteze vlasti tokom energetske krize i smenu Regulatorne kancelarije za energetiku, prenosi Koha.

Abdidžiku smatra da  ne postoji tema koja je važnija od energetike i poručuje da će pre ili kasnije otkriti istinu. On je podsetio da Regulatorni odbor i dalje obračunava račune za struju po višim tarifama, uprkos sudskoj odluci. 

"Izbijanje skandala sa ambasadorom, a sada i širenje  skandala u regionu, pravi su razlozi otpora Vlade formiranju istražne komisije u Skupštini“, rekao je on.

On je rekao da upravljanje energetskom krizom mora biti istraženo.

" Što je njihovo odbijanje glasnije, to je naše insistiranje postajalo potrebnije. Danas parlamentarna istraga nema alternativu. Ovaj skandal, ali i druge afere koje se navode u trošenju 120 miliona evra i povećanju računa do 100 odsto, moraju da budu razjašnjene. Energetska kriza je piramida lošeg upravljanja, zanemarivanja sada i kriminala. Ovu piramidu moramo svi srušiti", zaključio je Abdidžiku.