Abdidžiku: Sloboda i nezavisnost Kosova nose pečat DSK

Ljumir Abdidžiku na proslavi 32.godišnjice DSK
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku rekao je, povodom 32. godišnjice od osnivanja ove stranke, da su na nedavno održanim lokalnim izborima ostvarili politički povratak i da im je cilj da postignu veliku pobedu na Kosovu, prenosi Reporteri.

Abdidžiku je ovom prilikom izneo i brojne kritike na račun aktuelne kosovske vlade navodeći da je vlada Aljbina Kurtija "populistička“

"Danas, na ovu godišnjicu, moram da skrenem pažnju svakom članu DSK na izazove sa kojima se suočava naša republika. Predvođeno grupama koje ne biraju sredstva vlasti, zatrovano političkim i polarizirajućim diskursom u zemlji, Kosovo ne uspeva da napravi krupne razvojne korake u zemlji, niti da gradi mostove unutrašnje saradnje, a još manje komunikacione mostove sa našim tradicionalnim saveznicima. Naš ekonomski, obrazovni, zdravstveni, pravni, socijalni i međunarodni potencijal je talac populističkih hirova koji se sami smatraju krivima za svoje nečinjenje. Našom nezavisnom i suverenom državom, vladaju njeni nevernici. Koristi se kao platforma za istorijsku osvetu nad slavnom prošlošću našeg narodnog pokreta koji danas obeležava 32 godine“, rekao je Abdižiku.

On je naglasio da "sloboda i nezavisnost Kosova nose pečat DSK“.

"Danas, Demokratski savez Kosova obeležava četiri decenije rada. Organizacija sistema DSK postala je stub oslobodilačkog rata u svakom selu i gradu na Kosovu; Rugovina politika suočena sa vojnom i genocidnom represijom Srbije na Kosovu postala je poziv našim saveznicima u SAD i Evropi na međunarodnu intervenciju na Kosovu. Albanski otpor, miran i vojni, zapadna alijansa krunisana vojnom intervencijom NATO-a, kao i sloboda s kraja 20. veka, nose pečat DSK“, istakao je Abdidžiku, prenosi Kosovo pres.