Abdidžiku: Umesto kapitalnih investicija fotografije sa Kurtijevih putovanja

Ljumir Abdidžiku
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik DSK Ljumir Abdidžiku kritikovao je premijera Aljbina Kurtija zbog izostanka kapitalnih investicija na Kosovu čija je realizacija, kako navodi, najniža u poslednjoj deceniji i ocenio je da Kosovo danas izgleda tužno u odnosu na region. 

"Prolazi druga godina vladavine, drugo leto, a kod nas se nijedan kapitalni projekt ne razvija. Ni traga od toga. Kada ste videli premijera Kosova kako započinje, otvara ili čak govori o bilo kojem većem projektu bilo gdje na Kosovu", naveo je Abdidžiku na Fejsbuku. 

On je naveo da obećanja o novim radim mestima, regionalnim putevima i razvojnim banaka nisu nisu ispunjena ni na "papiru" i da će još dva naredna leta pod vladom Aljbina Kurtija proći bez rezultata s obzirom na vreme koje je potrebno da se projekat započne i završi. 

"Kosovu je potreban razvoj, razvoj se ne može svesti na neke bankovne transakcije socijalnih šema. Ekonomija nije tako jednostavna i država nije samo banka. Kosovu su ipak potrebni hrabri i veliki projekti, kapitalne investicije u bolnice, škole, putnu infrastruktura, stadione, kulturne dvorane i energetiku - u gotovo svaku oblast javnog života. Mentalno siromaštvo ove Vlade proizvodi kolektivno smanjivanje celog našeg društva. Kosovo danas izgleda tužno u odnosu na tempo rada u svakoj državi u regionu. A u nedostatku kapitalnih projekata zadovolji smo se fotografijama sa putovanja, bahatošću vlasti i opravdanjima proteklih 20 godina. Ovo je lakše", naveo je Abdidžiku.