Abdulahu: Berišaj treba da bude razrešen, Vlada da se drži dalje od istrage

Faton Abdulahu
Izvor: Ekonomia Online

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Abdulahu zatražio je smenu ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berišaja, nakon što je protiv njega Agencije za borbu protiv korupcije podnela krivičnu prijavu, prenosi Ekonomija onlajn.

Abdulahu je rekao da je DPK i do sada insistirao da se rasvetli slučaj ambasadora Berišaja, od otkrivanja korupcionaškog skandala u Sloveniji u koji je, kako su mediji navodili, bio umešan.

"Slučaj je otvorio mnoga pitanja i dileme. Odgovori nadležnih su bili su čudni i neutemeljeni i sve to je s pravom izazivalou sumnju. Za DPK je bilo skandalozno da, uprkos činjenicama koje su ranije iznete u vezi sa ovim slučajem, ambasadora Martina Berišaja štite čak i premijer i predsednik", rekao je Abdulahu.

Abdulahu je dodao da je to što je vlast tako dugo štitila Berišaja mešanje u pravosudni sistem.

"Želimo mnogo da verujemo i insistiramo da damo činjenične odgovore o tome gde je 600.000 evra ove osobe koja je takođe bila član Samoopredeljenja i promoter ove stranke u Sloveniji i širom Evrope, posebno Kurtija, političara koji je nameštenim anketama iz Slovenije proglašavan za pobednika izbora od 2013. godine", kazao je Abdulahu.