Abdulahu: Kosovo nikada neće biti u EU, politička unija Kosova i Albanije neizbežna

Durim Abdulahu
Izvor: Koha ditore

Istoričar Durim Abdulahu izjavio je da je politička unija Kosova i Albanije ne samo moguća, već i neizbežna, kao i da ona nije daleka budućnost, prenosi Koha.

Abdulahu je na KTV rekao da su zajednički sastanci dveju vlada i parlamenata Albanije i Kosova neophodni koraci u tom pravcu.

"Mislim da je politička unija između Republike Kosovo i Republike Albanije ne samo moguća, već i neizbežna. Ovakvi susreti koje smo videli između dveju vlada ponekad mogu delovati farsično ili neefikasni, ali to su neophodni koraci političkog zbližavanja Kosova i Albanije. Verujem da je politički interes i Kosova i Albanije da imaju neku vrstu političke unije", rekao je Abdulahu.

On je naveo da je unija zemalja unutar EU druga stvar.

"Mislim da politička elita na Kosovu i u Albaniji veoma dobro zna da Кosovo nikada neće biti u EU. Albanija će biti u EU i na kraju možemo da joj se pridružimo na ovom zajedničkom putu ka EU", rekao je Abdulahu.

On je istakao da kada govori o eventualnoj političkoj uniji između Kosova i Albanije, da govori o nečemu što bi moglo da se dogodi za vreme ove generacije.