Abdulahu: Kurti treba da se ponaša kao žrtva koja se brani

Faton Abdulahu
Izvor: Ekonomia Online

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Abdulahu rekao je da je Kosovo "žrtva" i da premijer Aljbin Кurti treba da se ponaša na isti način.

Abdulahu je na Fejsbuku naveo da ako se Кurti ponaša kao žrtva koja napada, onda je to greška jer će se stvoriti utisak da je žrtva predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Mi smo žrtve i Kurt se tako ponaša, kao žrtva koja se brani, a ne kao žrtva koja napada. U suprotnom, utisak će biti 'Vučićeva žrtva” i Kurti 'hrabri zmaj'. Pogrešno! Iako u odnosu na Kosovo Srbija ima veću i jaču vojsku, teritoriju, stanovništvo, privredu i sve ostalo, Vučić je viktimizovan, skoro kao da će ga Kosovo sutra napasti", rekao je Abdulahu u objavi "Predsednik Srbije je 'kukavica' dok je Kurti 'zmaj'".

Abdulahu je naveo da se čini da Kurti ovo nije dobro razumeo i da radi potpuno suprotno. 

"On nastavlja sa nastojanjem da ostavi utisak na mišljenje iznutra i spolja, posebno iznutra da sada ima 'tržišni interes' u Srbiji. Sada ovaj 'zmaj' poručuje Vučiću da ne može da nastavi po starom. Kakva amaterska greška. Zašto se svuda ne razume pravilno i onda jasno i korektno prenosi da je Kosovo žrtva, da Srbija ugrožava mir, da se Kosovo napada u ekonomiji, u bezbednosti, u politici", kaže Abdulahu.

Kako je naveo, predsednik Srbije nastavlja po starom - viktimizacijom. 

"To radi i za domaću i za međunarodnu potrošnju. Čak i boja njegovog glasa, njegova mimika, gestovi i fraze koje koristi su na usluzi celokupnoj njegovoj političkoj kulturi u odnosu na Kosovo, posebno kada se nešto dešava na severu", rekao je Abdulahu.