Abdulahu: Neprijateljstvo Vjose Osmani prema Hašimu Tačiju se nastvalja iako je on u zatvoru

Faton Abdulahu
Izvor: Ekonomia Online

Portparol Demokratske partije Kosova, Faton Abdulahu, reagovao je povodom izjave predsednice Vjose Osmanija koja je optužila Hašima Tačija da je odgovoran za stvaranje Specijalnog suda, navodeći da njeno neprijateljstvo prema Tačiju ne jenjava ni sada kada je on u zatvoru, prenosi Periskopi.

"Zar danas niste imali o čemu važnijem da govorate osim o Specijalnom sudu. Našli ste vremena danas na konferenciji dobrodošlice za predsednika Albanije. Pogrešno je optuživati bivšeg predsednika Tačija. Zašto? Zašto ne napustite ovo neprijateljstvo bar sada kada su on i ostali sa njim u zatvoru. Zašto želite to i kako izgleda nalaziti političko zadovoljstvo u tome da ih još više optužujete i još više opterećujete tamo gde jesu", rekao je Abdulahu.

Prema njegovim rečima, treba da se shvati da je Specijalni sud izglasan da zaštiti OVK od "antievropske Evrope" koja je sve jača i čiji deo, kako je rekao Osmani izgleda želi da postane.

"Inače, zašto nam na ovoj Konferenciji niste pokazali nešto drugo. Da li vas je posetio ambasador Martin Berišaj? Da li vam je pismeno dostavio opravdanje za ono što ste obećali, šta se desilo sa aferom koja je podigla više buke drugde nego na Kosovu, jer je branite", rekao je Abdulahu.

On je poručio Vjosi Osmani da slučajevi u Specijalnom sudu nemaju veze sa ljudskim pravdom, ni sa pravima Tačija, Veselja i ostalih.