Abidžiku: Pomoć od 100 evra populistička mera

Ljumir Abidžiku
Izvor: Klan Kosova

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abidžiku smatra da je pomoći od 100 evra koja će biti uplaćena korisnicima socijalne pomoći, penzionerima, studentima i zaposlenima populistička mera koja ne može da zameni nedostatak razvojne politike i velikih investicija, prenosi Koha.

"Nedostatak razvojne politike i velikih kapitalnih investicija u zemlji zamenjuju populizmom. Ovoga puta od po 100 evra milostinje i to bez ikakvih kriterijuma, bez ikakve kategorizacije. Bez obzira na to koliko građani imaju, svi će dobiti isto“, rekao je Abdidžiku koji ovu odluku smatra nepravednom i neefikasnom.

Dodao je da Aljbin Kurti danas dokazao da nema ideja ni znanja za razvoj jer misli  da jednomesečnom pomoći može da učini da kriza prođe.

"Sa 100 evra ne možete platiti poskupljenje struje za 100 odsto kao ni taksu za radne vize. Sa 100 evra se ne kupuje dvocifrena inflacija koja nastavlja da beleži rekordan rast. Nezaposlenost, nepotizam, nedostatak investicija i socijalna regresija se ne kupuju sa 100 evra. Razvojna politika je umetnost. Ne postoji način da stručnjak za drumski saobraćaj i asfaltne staze razume ovu umetnost“, rekao je Abdidžiku.