ABK: Rada Trajković laže, pompeznim izjavama želi da bude u centru pažnje

ABK
Izvor: GazzetaExpress

Alijansa za budućnost Kosova demantovala je navode predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković, koja je izjavila da je ta stranka na nedavno održanim izborima sarađivala sa Srpskom listom, kako bi obezbedila podršku za izglasavanje lidera ABK Ramuša Haradinaja za mesto predsednika Kosova.

"Izjava gospođe Trajković da je ABK vršila uticaj na izbor poslanika iz redova manjina kako bi se namestio izbor predsednika, čista je laž, ali takođe i cinična i smešna izjava. Nije prvi put da dotična dama pompeznim izjavama želi da bude u centru pažnje, ali ovo je previše“, kaže se u saopštenju ABK.

Kako se dodaje, od kako je ABK objavio kandidaturu Haradinaja za mesto predsednika Kosova, svaka akcija je bila potpuno transparentna.

"Alijansa za budućnost Kosova neće blokirati proces konstituisanja novih institucija Kosova“, poručili su iz ABK.

Da podsetimo, Trajković je juče na društvenoj mreži Tviter napisala da ima informacije iz više manjinskih zajednica koje ukazuju na to da je Srpska lista, uz koordinaciju sa aktivistima Haradinajeve ABK, vršila inžinjering glasova sa ciljem da obezbedi 16 lojalnih manjinskih poslanika kojima će se vršiti pritisak za izbor predsednika Kosova.