ABK: Vlada nakon neusvajanja zakona o Penzionom fondu da podnese ostavku

ABK
Izvor: Reporteri

Alijansa za budućnost Kosova izrazila je razočarenje zbog neusvajanja Nacrta zakona o povlačenju sredstava iz Penzionog fonda istakavši da je ovaj postupak udar na srednju klasu i siromašne građane Kosova, prenosi Koha.

ABK je u saopštenju za javnost, nakon neuspeha glasanja o Nacrtu zakona na sednici Skupštine istakao da je građanima Kosova "pucano u leđa" i da Vlada Kosova, zbog ove odluke, treba da podnese ostavku.

"Siromaštvo i konstantni udari na srednju klasu, i one u ekstremnom siromaštvu, nastavljaju se ovom odlukom skupštinske većine. Danas je u leđa pogođen građanin Kosova, koji se već nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji. ABK će nastaviti da podržava građane Kosova, politikom ubeđivanja i glasanjem u korist građanskog interesa. Danas bi Vlada trebalo da podnese ostavku", navodi se u saopštenju.

Predlog zakona je dobio 57 glasova protiv, 44 za i jedan uzdržan. Tokom rasprave o Nacrtu zakona o Penzionom fondu došlo je do brojnih sukoba između poslanika vlasti i opozicije, a opozicija je nakon glasanja napustila skupštinsku salu.