Abot: Pozivam one koji vode Kosovo da štite građane svih zajednica

Nikolas Abot
Izvor: Reporteri

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Nikolas Abot rekao je da je ponosan na obuku koju je London pružio KBS-u, i pozvao one koji kako je naveo vode Kosovo, da stvore viziju modernog, demokratskog društva, koje podržava, ohrabruje i štiti svoje građane svih zajednica bez razlike.

On je u video snimku na društvenoj mreži Fejsbuk kazao da je pored mesta koje je posetio shvatio da Kosovo zaslužuje uspeh.

"Bilo je to posebno iskustvo. Topla dobrodošlica ljudi ovde učinila je rad i život drugačijim od svega što sam ikada ranije radio. Iako je bilo izazova u posljednje četiri i po godine, uključujući i kovid", rekao je Abot.

On je dodao da bliski i čvrsti odnosi između Kosova i Velike Britanije znače da ostaju partneri i saveznici.

"Ponosan sam na obuku koju smo pružili KBS-u, a naš fokus će i dalje biti na podršci porodicama koje još čekaju vesti o njihovim najmilijima koji se i dalje vode kao nestali", rekao je odlazeći britanski ambasador na Kosovu.

Abot je takođe imao poruku za lidere Kosova.

"Nemam lak recept za rešenje, ali pozivam one koji vode Kosovo da stvore viziju modernog, demokratskog društva, koja podržava, ohrabruje i štiti svoje građane svih zajednica bez razlike", poručio je on.