Abraši: Hoti nema legitimitet da predstavlja Kosovo

Artan Abraši
Izvor: Klan Kosova

Funkcioner Pokreta Samoopredeljenje Artan Abraši izjavio je danas da kosovski premijer Avdulah Hoti nema legitimitet da predstavlja Kosovo.

Abraši je u emisiji "Info magazin" na prištinskoj televiziji Kljan Kosova izrazio zabrinutost zbog virtuelnog samita u Parizu koji je zakazan za sutra.

"Zabrinuti smo, jer Kosovo nije zastupljeno u svom punom potencijalu i legitimitetu institucija u tom procesu. Mi imamo posla sa Srbijom koja ima neprijateljski i agresivan pristup prema Kosovu, što dokazuje svojim 'plaćenicima' u Skupštini Kosova, koji neće poštedeti napora da naštete našim težnjama", poručio je Abraši.

Prema njegovim rečima, Hoti nema legitimitet, ni demokratski ni politički, da predstavlja Kosovo.

"U takvom procesu gde postoji deficit političke verodostojnosti, ići na proces za koji se kaže da je istorijska odluka, to je pomalo zabrinjavajuće", ocenio je Abraši.

Istakao je da će Pokret Samoopredeljenje analizirati situaciju i na osnovu toga će dati svoje političke stavove i u okviru svojih mogućnosti imaće reakciju.

Virtuelni samit u Parizu organizovao je francuski  predednik Emanuel Makron zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a na njemu će učestvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Đuzep Borelj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti.