Abraši: Isa Mustafa je nepopravljivi komunista

samoopredeljenje
Izvor: Klan Kosova

Poslanik Pokreta Samooprdeljenje Artan Abraši je, komentarišući izjave predsednika Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe o izveštaju Evropskog parlamenta o svrgavanju vlade Aljbina Kurtija u martu ove godine, rekao da je Mustafa "nepopravljivi komunista", prenosi Ljajmi.

Abraši je naveo da je Mustafina reakcija na Izveštaj Saveta Evrope, prepoznatljiv narativ, kao i to da je "izveštaj motivisan od suprotstavljenog ideološkog bloka, a on će obavestiti internacionalu o ideološkom bloku kojem pripada".

"Molimo vas! Recite ovom nepopravljivom komunisti da je jezik Kumrovca zastareo, da je hladni rat gotov i da Amerika ne bi trebalo da bude sovjetska", objavio je na Fejsbuku Abraši.

 

Po ta lexosh mirë reagimin e fundit të Isa Mustafës për Raportin e Këshillit të Evropës, lehtësisht vëren një lloj...

Posted by Artan A. Abrashi on Недеља, 06. децембар 2020.

Inače, studija Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, objavljena ovog meseca o ulozi i uticaju lažnih vesti na Zapadnom Balkanu 2018-2020, otkriva dezinformacione i anti-dezinformacione medijske modele u odnosu na javno mnjenje, koji su uticali u velikoj meri u promeni kursa i javnog mnjenja, čak i sa svrgavanjem vlada.

Isa Mustafa je komentarisao izveštaj rekavši da se manipulativni materijal koji je za "izradu lažnih vesti za spoljnopolitički komitet EP naručio kao Kosovo "spostavilo da je pamflet pun predrasuda, laži i kompleks njihove inferiornosti u odnosu na SAD".

U Studiji o dezinformacijama na Zapadnom Balkanu navodi se da su dezinformacije endemski i sveprisutan deo politike u celom regionu, bez izuzetka.

"Ono što ovoj brošuri nedostaje jeste da evropskim parlamentarcima predoči laž da su DSK i njen predsednik Isa Mustafa predstavnici nasilja dok je Samoopredeljenje mirna i demokratska stranka sa evropskim i evroatlantskim orijentacijama", naveo je Mustafa.

Naglasio je da nacionalnim i međunarodnim lažima nema kraja.

"Ni ponižavajući napori Samoopredeljenja i njihovih drugova sa dugim iskustvima i ruskom ljubavlju ne završavaju se. Sve se to finansira novcem evropskih poreskih obveznika", dodao je Mustafa.