Advokat Vasić: Trajkoviću produžen pritvor za još dva meseca

Slađan Trajković
Izvor: Kosovo Online

Slađanu Trajkoviću, koji se sumnjiči za navodni ratni zločin, produžen je pritvor za još dva meseca, potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan A. Vasić.

Vasić podseća da će 15. decembra biti godinu dana od kako je Trajković u pritvoru.

„Odbrana je od suda tražila ublažavanje ove mere, u skladu da dosadašnjom praksom na Kosovu za ovu vrstu krivičnih dela, s obzirom na to da su mnogi dosadašnji slučajevi uspešno sprovedeni odbranom sa slobode. Moj branjenik i ja snažno smo motivisani da na predstojećem glavnom pretresu pokažemo neosnovanost optužbi“, rekao je Vasić i najavio podnošenje žalbe.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Specijalno tužilaštvo Kosova je protiv njega podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

Inače, Trajković je početkom novembra prošle godine, zajedno sa drugim kolegama, napustio Kosovsku policiju u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.