Advokati Zarića i Pantića uložili žalbe Apelacionom sudu na odluku o pritvoru

Advokati Dejan A. Vasić i Nebojša Vlajić
Izvor: Kosovo Online

Advokati Žarka Zarića i Momira Pantića, Dejan A. Vasić i Nebojša Vlajić, potvrdili su za Kosovo onlajn da su danas uložili žalbe Apelacionom sudu na odluku o određivanju mere pritvora njihovim branjenicima.

Žarku Zariću i Momiru Pantiću Osnovni sud u Prištini odredio je juče pritvor od 30 dana, zbog sumnje da su počinili navodni ratni zločin u opštini Istok tokom rata na Kosovu.

Njihovi advokati, Dejan A. Vasić i Nebojša Vlajić, podneli su žalbe danas Apelacionom sudu.

“Očekujem da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i u skladu sa dosadašnjom praksom dozvoli odbranu sa slobode mom branjeniku, obzirom da živi na Kosovu“, rekao je za Kosovo onlajn branilac Žarka Zarića, advokat Dejan A. Vasić.

Žarka Zarića (1954) iz sela Ljubožde, opština Istok, tužilaštvo sumnjiči da je navodno počinio ratni zločin porotv civilog stanovništva na Kosovu u periodu od 1998. do 1998. godine. On je uhapšen u subotu u svom selu.

Momiru Pantiću, iz Istoka, koji je uhapšen dan pre Zarića, na Merdaru, stavlja se na teret komandna odgovornost za određene događaje koji su se desili tokom rata na Kosovu 1999. godine, u opštini Istok.