Aktivista Samoopredeljenja: DSK je poslao stotine svedoka da svedoče protiv OVK

Kurti
Izvor: Reporteri

Aktivista Pokreta Samopredeljenje Imer Fejza izjavio je danas da je Demokratski savez Kosova poslao‚na stotine svedoka da svedoče protiv OVK u Specijalnom sudu, prenosi Reporteri.

Prema rečima aktiviste Fejzija, ratno krilo, kako je nazvao Demokratsku partiju Kosova, trlja ruke kako bi ušla u koaliciju sa DSK.

"DSK je poslao stotine svedoka Specijalnom sudu da svedoče protiv OVK. U međuvremenu, DPK (ratno krilo) trlja ruke da uđe u vladu sa DSK. Patetično", napisao je Fejza u objavi na Fejsbuk nalogu.

Međutim, sam DSK i Vlada Kosova stali su u odbranu rata OVK, nazivajući ga "svetim", ali naglašavajući da ne mogu da se mešaju u pravdu.

"Podnošenje optužnica i hapšenje zvaničnika OVK ne bi trebalo shvatiti kao dokaz njihove krivice. Na Kosovu se ne može izbeći sukob sa pravdom i razjašnjenje istine o čistom oslobodilačkom ratu. Duboko verujemo u nevinost boraca OVK, kao i u nevinost Krasnićija, pošto cenimo njihove zasluge za slobodu i nezavisnost zemlje i demokratsku izgradnju Kosova", poručio je lider DSK Isa Mustafa.

Istakao je da mora da se veruje u nezavisnu pravdu, ali istovremeno dodao da očekuje da će se poštovati postupci najviših standarda, uključujući poštovanje dostojanstva ljudi protiv kojih Specijalni sud pokreće postupak.

Međutim, bivši zvaničnici OVK, optuženi su za ubistva (uključujući zvaničnike DSK), mučenje i mnoge druge optužbe za koje se sumnja da su počinjeni na teritoriji Kosova i Albanije.