Albanske partije dogovorile zajednički nastup na lokalnim izborima u opštinama na severu Kosova

izbori albanija
Izvor: Telegrafi

Pet najjačih partija kosovskih Albanaca nastupiće na jedinstvenoj listi na lokalnim izborima u opštinama na severu Kosova, prenosi Gazeta ekspres.

Kako navodi taj prištinski medij, Pokret Samoopredeljenje, Demokratska partija Kosova, Demokratski saveza Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Alijanse za novo Kosovo, nastupiće zajedno protiv Srpske liste u opštinama na severu sa srpskom većinom.

"Albanski politički subjekti takmičiće se na zajedničkoj listi za izbore na severu 17. oktobra. Zajednice koje ne pripadaju srpskoj nacionalnosti takođe će biti deo liste. Ali nije isključena mogućnost da deo liste bude Srbin koji nije zadovoljan tamošnjim rukovodstvom", rekao je predstavnik DPK Fljorent Azemi.

Za izbore u Severnoj Mitrovici zajedničku listu albanskih stranaka predvodiće Skender Sadiku.

 

Ja
12. Avgust 2021.
Nemoze da se nevazi srpska lista ona je stvorena I ona osta je I zauvek I svi oni u srpskoj listi sta da radimo sto vam smeta!!!
Ja
12. Avgust 2021.
Dokle taj cirkus I svih tih godina ?!!
Miodrag iz Peći
12. Avgust 2021.
Kasno ste se setili. Srpska Lista će duplirati broj osvojenih glasova i takođe će u svojoj listi staviti kandidate iz bošnjačkih i romskih partija. Ovog puta nećete moći piništavati glasove za bošnjačke kandidate kao lane jer će svi ići u okrilju Srpske Liste.
A što se tiče pojedinih Srba neće ih biti ne zato što ih nema već zato što ste sebični. Pa u Južnoj Mitrovici se posle svakih izbora tučete.