Albansko-američka liga: Bajden će raditi na rešavanju albansko srpskog pitanja

Džo Bajden
Izvor: Koha ditore

Albansko-američka građanska liga izrazila je zadovoljstvo što je demokratski kandidat Džo Bajden pobedio na predsedničkim izborima i postao 46. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, piše Koha.

U saopštenju za štampu, albanski lobi u Americi izrazio je uverenje da će novi američki predsednik raditi na rešavanju albansko-srpskih problema.

Liga koja je u kampanji sarađivala sa Bajdenom, navodi da očekuje da će ovaj predsednik doneti evroatlantsku integraciju Kosova.

„Naš rad sa Džoom Bajdenom rezultat je činjenice da je bio blizak albanskom narodu, odigrao je istaknutu i ​​impresivnu ulogu u postizanju nezavisnosti Kosova i uvereni smo da će on kao predsednik obnoviti bliske odnose SAD-a sa EU i NATO-om i uspostaviti evroatlantske integracije Kosova.

Konačno, uvereni smo da će predsednik  Bajden raditi na "konačnom rešenju albansko-srpskog sukoba“, navodi se u izjavi.

Ovaj lobi je rekao da su Albanci-Amerikanci igrali ključnu ulogu u tri izborne države, što je takođe donelo Bajdenu veliki trijumf.

„U tri predizborne države na bojnom polju - Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu - Albanci-Amerikanci odigrali su ključnu ulogu u izboru Džoa Bajdena. Od trenutka kada se kandidovao za predsednika aprila 2019. godine, Albansko-američka građanska liga igrala je posebnu ulogu podsećajući Albance-Amerikance na stalne napore Džoa Bajdena da privede Slobodana Miloševića pred Tribunal za ratne zločine, da donese nezavisnost Kosova i da podrži slobodu svih Albanaca u jugoistočnoj Evropi“, navela je Albansko-američka građanska liga.

Albanski Amerikanci rekli su da njihovi odnosi sa Bajdenom nemaju nikakve veze sa partijskom pripadnošću.

 

 

gaga
08. Novembar 2020.
Toliko su nam zla nanijeli Bajden i Klinton da im zelim isto da se i njima desi
CECA
08. Novembar 2020.
Da u pravu ste
To im i ja zelim
Nosferatu
08. Novembar 2020.
Želim im isto što i oni nama.
Alban
09. Novembar 2020.
Eh bogami Kosova REPUBLIKE.. 👍
Al.
09. Novembar 2020.
Kosovo je Država i uvjek je bila Država