Ambasador Srbije u Izraelu razgovarao sa porodicom otetog Alona Ohela

Miroljub Petrović sa porodicom Alona Ohela
Izvor: X/Twitter

Ambasador Srbije u Izraelu Miroljub Petrović razgovarao je sa porodicom Alona Ohela, državljanina Srbije, koji je otet 7. oktobra u napadu Hamasa. 

Kako se navodi na zvaničnom nalogu Ambasade Srbije u Izraelu na društvenoj mreži X, tokom razgovora razmenjene su informacije koje Srbija, Izrael i međunarodna zajednica preduzimaju u okviru napora da se izdejstvuje njegovo oslobađanje.

Ohel je kidnapovan tokom napada Hamasa na muzički festival koji se održavao na jugu Izraela.

"Ambasador Miroljub Petrović razgovarao je sa porodicom Alona Ohela, državljanina Srbije u Izraelu, koji je otet 7. oktobra. Razmenjene su informacije, koje Srbija, Izrael  i međunarodna zajednica preduzimaju u okviru napora da se izdejstvuje njegovo oslobađanje", objavljeno je na profilu Ambasade Srbije u Izraelu na društvenoj mreži "X". 

Majka 22-godišnjeg Alona, Idit Ohel, poručila je ranije za Kosovo onlajn da se nada da će Srbija moći da pomogne da pripadnici Hamasa oslobode Alona.

Ona je navela i da zna da srpska vlada, posebno predsednik Srbije Aleksandar Vučić čine sve što je u njihovoj moći da vrate njenog sina.