Arifi: Samoopredeljenje pokvarilo jedinstvo albanskih stranaka u "preševskoj dolini"

Šćiprim Arifi
Izvor: Klan Kosova

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi okrivio je Samoopredeljenje za to što albanske političke stranke u "preševskoj dolini" nisu ujedinjene, prenosi Dukađini.

Arifi je kazao da su 2020. godine imali uspeha u ujedinjavanju albanskog političkog spektra i da su napravili jedinstvenu listu za parlamentarne izbore u Srbiji što se, kako dodaje, desilo prvi put posle 30 godina.

"Onda je taj spektar podeljen, jer je Samoopredeljenje povuklo poteze", kazao je Arifi.

Naglasio je da je od 2015. do 2020. godine u "preševskoj dolini" došlo do ujedinjenja Albanaca.

"Kada smo počinjali 2015. godine, osnovali smo stranku i bili smo 10. stranka koja je tada osnovana. Danas, nakon sedam - osam godina rada, vidimo da je u Preševu došlo do ujedinjenja političkog spektra, jer danas imamo samo četiri političke stranke i grupu građana. Utisak koji postoji na Kosovu ili među Albancima, da smo mi u Preševu previše podeljeni, nije stvaran, jer smo 2020. godine imali uspeha u objedinjavanju, napravili smo listu za parlamentarne izbore u Srbiji, a to se desilo prvi put posle 30 godina", ispričao je Arifi.

Dodaje da je onda sve puklo, zbog Samoopredeljenja.

"Svaki Preševac i svaki Albanac koji prati politiku zna da je, kada je Samoopredeljenje došlo na vlast na Kosovu, u tom trenutku i njihovom intervencijom došlo do podele te liste u Preševu", kazao je Arifi.