Auresku: Rumunija podržava dijalog Beograda i Prištine

Bogdan Auresku
Izvor: Twitter

Rumunija podržava progres u dijalogu Beograda i Prištine i sveobuhvatni dogovor dve strane, rekao je rumunski ministar spoljnih poslova Bogdan Auresku na današnjem sastanku sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom, prenosi Tanjug.

U saopštenju poslatom Ađerpresu navodi se da je šef rumunske diplomatije izrazio zahvalnost zbog napora specijalnog predstavnika za obnavljanje pregovora o ovom kompleksnom pitanju.

Auresku je ponovio "da Rumunija podržava sveobuhvatni dogovor između dve strane, posredstvom EU i uz potpunu usklađenost sa međunarodnim pravom".

Dvojica zvaničnika su razmenila stavove i procene povodom budućnosti dijaloga između Beograda i Prištine, a Auresku je potvrdio da je Rumunija spremna da podrži progres pregovora u pravcu pronalaženja održivog rešenja.

Sastanak Aureskua i Lajčaka odigrao se danas u Briselu, a dva zvaničnika su se dogovorila da će u narednom periodu ostati u kontaktu u vezi sa svim tema o kojima su razgovarali, prenosi Ađerpres.